Localizarea unei scurgeri apa/pierderi de apa la o instalatie complexa

HomeReparații

Localizarea unei scurgeri apa/pierderi de apa la o instalatie complexa

Pierderile de apa se constata usor, daca suntem atenti la consum si la modul in care functioneaza instalatia noastra de apa. Insa de la constatare pan

Ce putem face atunci când ne confruntăm cu un canal înfundat în locuință
Reparare gresie ciobită – Ce trebuie făcut și cum?
Ce este mai eficient pentru o instalație termică: calorifere din oțel sau aluminiu?

Pierderile de apa se constata usor, daca suntem atenti la consum si la modul in care functioneaza instalatia noastra de apa. Insa de la constatare pana la gasirea defectiunii si locului unde e problema e cale lunga. De regula aceste scurgeri apa sau pierderi apar la instalatiile vechi, pot fi in ziduri, in fundatie, de la niste tevi fisurate, pot fi pe traseul instalatiei din casa, la vedere.

Daca este la vedere pierderea de apa se remediaza usor si se vede imediat, se constata existenta apei pe diverse suprafete din apropierea zonei din instalatie afectata de un anumit defect.

Insa nu toate defectiunile la instalatie apar in zone unde avem acces si unde putem sa le vedem imediat.

La o instalatie complexa de apa aceste depistari scurgeri apa sunt aproape imposibile. Doar specialistii de la firmele cu experienta in domeniu pot sa gaseasca pe loc defectiunea si pierderea de apa si sa remedieze instalatia problematica. In loc sa tot spargeti pereti in cautarea pierderii de apa sau sa schimbati mereu cate o parte din instalatie, mai bine o inlocuiti cu totul, daca este foarte veche si pierderile sunt frecvente.

Localizarea pierderilor de apa se realizeaza usor de catre profesionistii de la firmele cu servicii de detectie tevi de apa sparte. Se utilizeaza tehnologii electro-acustice, tehnologii de scanare avansate pentru a se vedea in timp foarte scurt de unde a pornit pierderea respectiva. Fara gauri, fara pereti sparti fara rost, fara mizerie.

Aveti acces la un instalator non stop care se va deplasa la orice adresa din zona unde activeaza firma, va verifica cu un echipament specific instalatiile si reteaua interioara de apa si va vedea pe loc daca exista sau nu pierderi.

Daca exista pierderi intr-adevar se utilizeaza testul de presiune, care indica daca sunt probleme cu presiunea apei in instalatie, se scaneaza apoi cu infrarosu in cautarea pierderilor ascunse, fisurilor in tevi ascunse, instalatii care nu sunt accesibile. Microfoanele acustice sunt foarte eficiente in detectarea pierderilor de apa, ele pot sa spuna specialistului unde exista scurgeri, captand sunetul apei care iese din instalatia fisurata. Se mai poate folosi in functie de pierderile si de gravitatea lor o camera speciala pentru detectia scurgerilor de la instalatiile la vedere, prin introducerea ei in interiorul tevilor, instalatiilor.

4.5/5 - (87 votes)