Ce este mai eficient pentru o instalație termică: calorifere din oțel sau aluminiu?

HomeReparații

Ce este mai eficient pentru o instalație termică: calorifere din oțel sau aluminiu?

CuprinsEficiența caloriferelor din aluminiuEficiența caloriferelor din oțelAlegerea unui calorifer din oțel sau aluminiu trebuie efectuată foarte

Ce poți face când ți s-a înfundat instalația sanitară din baie
Reparare gresie ciobită – Ce trebuie făcut și cum?
Daune structurale cauzate de scurgerea apei

Alegerea unui calorifer din oțel sau aluminiu trebuie efectuată foarte atent, deoarece achiziționarea de calorifere, în special pentru o casă foarte mare, va fi un element substanțial al cheltuielilor generale ce țin de casă și instalație termică.

Optarea pentru achiziționarea de calorifere din oțel sau aluminiu depinde de mai mulți factori, aspecte care trebuie luate în considerare în mod corespunzător. Principala caracteristică de este modul în care vor fi utilizate caloriferele, ținând cont și de prețul legat de specificațiile fiecărui material.

Eficiența caloriferelor din aluminiu

Caloriferele din aluminiu au mai multe avantaje față de cele din fontă care acum sunt învechite, ceea ce face ca achiziționarea acestor modele să fie mai populară în zilele noastre pentru încălzirea locuinței. În primul rând, sunt economice, cu un preț competitiv în comparație cu caloriferele din fontă, sunt, de asemenea, și foarte ușoare și mai confortabile de manevrat și instalat.

În mod similar, caloriferele din aluminiu economisesc spațiu în comparație cu caloriferele vechi, plus că sunt structuri modulare. Elementele care alcătuiesc caloriferele din aluminiu, de fapt, pot fi asamblate în grupuri mai mult sau mai puțin numeroase pentru a crea caloriferele personalizate, o soluție ideală pentru a obține o încălzire configurată într-un mod personalizat.

Dacă caloriferele din fontă sunt extrem de durabile, indiferent de caracteristicile apei care curge în interiorul lor, caloriferele din aluminiu pot suferi uneori probleme de coroziune, mai ales dacă intră în contact direct cu apa foarte alcalină. Din acest motiv, atunci când cumpărați caloriferele din aluminiu, este necesar să țineți cont de starea lor de integritate structurală, care trebuie verificată periodic printr-o întreținere atentă.

Eficiența caloriferelor din oțel

Caloriferele din oțel au o greutate și costuri mai mici decat caloriferele din fontă, însă sunt mai mari decât cele din aluminiu. Spre deosebire de caloriferele din aluminiu, caloriferele din oțel nu sunt supuse coroziunii, dar nu sunt modulare, deci sunt mai puțin versatile.

Caloriferele din oțel au, de asemenea, o inerție termică mai mare decât cele din aluminiu, astfel încât acestea durează mai mult să se încălzească și să elibereze căldura mai încet. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru case sau medii care sunt utilizate în cea mai mare parte a zilei, deoarece în comparație cu caloriferele din aluminiu consumă mai puțin, fiindcă sunt capabile să rețină mai bine căldura, permițându-vă să obțineți economii bune la consumul de energie.

4.4/5 - (65 votes)