Ce putem face atunci când ne confruntăm cu un canal înfundat în locuință

HomeReparații

Ce putem face atunci când ne confruntăm cu un canal înfundat în locuință

În casă ne confruntăm zilnic cu tot felul de defecțiuni și accidente, dintre care unele sunt legate de instalațiile sanitare ale locuinței. Una dintr

Daune structurale cauzate de scurgerea apei
Ce trebuie sa stii atunci cand doresti sa achizitionezi un boiler
Scurgeri de gaze la instalatii gaze din afara locuintei? Cum rezolvi problema in cel mai simplu mod?

În casă ne confruntăm zilnic cu tot felul de defecțiuni și accidente, dintre care unele sunt legate de instalațiile sanitare ale locuinței. Una dintre cele mai frecvente probleme în acest sens sunt canalele înfundate. Poate că acest lucru vă este cunoscut dacă ați avut probleme cu neplăceri similare în locuință. În multe cazuri, aceasta nu depinde de modul în care mențineți locuința, pentru că indiferent cât de bine o curățați, nu puteți accesa canalele în profunzime și blocajele pot avea loc oricând. Această problemă poate fi din cauza sistemului de instalații sanitare conectate în mod necorespunzător sau o canalizare veche, care păstrează resturile în loc ca acestea să fie drenate așa cum ar trebui. Dar cum puteți fi siguri că în locuință există un canal înfundat și ce puteți face în legătură cu aceasta atunci când vă confruntați cu această problemă?

               Dacă se întâmplă să spălați vasele după o masă și să observați cum chiuveta se umple încet, dar sigur cu apă, sau apa, pur și simplu, se scurge mai lent ca de obicei, este aproape sigur că acel canal este înfundat. Acest lucru se întâmplă de multe ori mai ales în chiuvetele din bucătărie, deoarece acolo cad accidental resturi alimentare care se acumulează și blochează canalul. Unele persoane folosesc metode alternative de abordare a problemei, cum ar fi oțet, bicarbonat de sodiu, lămâie și tot felul de alte produse, dar, în cazul în care situația este mai gravă, aceștia nu pot rezolva problema. Este bine canalul chiuvetei să fie curățat profilactic, dar atunci când acesta este deja înfundat, este necesară utilizarea unor instrumente speciale. Și, din moment ce nu toată lumea are astfel de instrumente și nu le pot folosi, de aceea există companii profesioniste.

               Sifoanele sunt, de asemenea, facilităţi ale instalațiilor sanitare care se înfundă adesea. Poate că ați avut deja probleme cu acestea și știți cât de enervantă este această problemă. Cele mai adesea se înfundă sifoanele din baie, deoarece acestea colectează orice fir de păr, resturi etc. Și este destul de dificil de observat existența unei astfel de probleme până când baia nu începe să se umple cu apă. Într-o astfel de situație ne simțim neputincioși, deoarece de multe ori blocajul nu poate fi îndepărtat cu instrumente la îndemână. Singura cale este să apelăm la un instalator.

               Toaleta poate fi ușor de înfundat, mai ales dacă aruncăm resturi, cum ar fi hârtie, șervețele și alte accesorii sanitare. Totuși, de aceea avem coșuri de gunoi. Dar, dacă se întâmplă să avem de-a face cu o toaletă înfundată, pe care nu o putem repara singuri în niciun mod, este timpul să apelăm la o companie profesionistă, care este echipată cu tot ceea ce este necesar în acest scop.

4.4/5 - (149 votes)