Ce putem face dacă boilerul s-a stricat?

HomeReparații

Ce putem face dacă boilerul s-a stricat?

Ca orice altceva din această lume, aparatele electrice au un termen de valabilitate și, oricât ne-am dori, ele nu pot funcționa la nesafârșit. Desigur

Electricianul vă poate salva locuința
Umiditatea în locuință este cauzată de scurgeri ascunse
Ce este mai eficient pentru o instalație termică: calorifere din oțel sau aluminiu?

Ca orice altceva din această lume, aparatele electrice au un termen de valabilitate și, oricât ne-am dori, ele nu pot funcționa la nesafârșit. Desigur, în această categorie se includ și boilerele, care sunt o parte deosebit de importantă a oricărei gospodării, deoarece ne oferă apă caldă, fără de care nu putem să ne desfășurăm multe dintre activitățile noastre zilnice. Când aveți nevoie de o companie de instalare a gazelor in București, verificați aici. Ca și alte aparate electrocasnice, au propria lor perioadă de garanție. Dacă avem noroc, boilerul nostru de apă poate funcționa mai mulți ani fără nicio problemă, așa cum ne dorim cu toții. Dar poate să se întâmple și să funcționeze pentru un timp mult mai scurt, astfel încât va trebui să-l înlocuim cu unul nou, din motivul că nu poate fi reparat. Iată cazurile în care trebuie să ne luăm la revedere de la vechiul nostru boiler și să cumpărăm unul nou.

Uneori, boilerul se poate defecta, cum ar fi atunci când se arde, însă o astfel de situație poate fi fericită deoarece partea stricată e ușor de înlocuit, cum ar fi termostatul, care fără acesta nu și-ar putea face treaba. Astfel de piese pot fi înlocuite rapid de un specialist, după care boilerul poate începe din nou să funcționeze fără probleme. Prin urmare, în caz de deteriorare, trebuie să apelăm la un meseriaș care știe să evalueze corect componentele și să rezolve situația în funcție de circumstanțe.

Reparatii instalatii sanitare

Chiar și așa, există cazuri în care boilerul nu poate fi reparat în niciun fel. Când tehnicianul vine la fața locului și ajunge la această concluzie, nu putem face nimic. Singura soluție este să renunțăm la el și să cumpărăm unul nou (în cazul în care garanția a expirat). Dacă garanția este încă valabilă, compania de la care l-ați cumpărat ar trebui să vă ofere unul nou. În cazul în care nu puteți avea parte de un astfel de beneficiu, trebuie să vă orientați spre achiziționarea unui boiler care să îl înlocuiască rapid pe cel vechi. În cele din urmă, nu mai trebuie decât să găsiți un specialist care să efectueze toate demersurile pentru a-l pune în funcțiune. Nicidecum să nu încercați de unul singur demararea procesului de instalare, mai ales dacă nu dețineți toate cunoștințele și experiența necesară. Doar prin intermediul unei persoane calificate aveți baza că sunteți în siguranță după ce boilerul a fost pus în funcțiune.

Instalator urgente

4.6/5 - (116 votes)