Umiditatea în locuință este cauzată de scurgeri ascunse

HomeReparații

Umiditatea în locuință este cauzată de scurgeri ascunse

O problemă cu adevărat neplăcută care, din păcate, este prezentă în multe dintre locuințe în ziua de astăzi este prezenţa unor scurgeri de apă. Aceast

Cum funcționează o fosă septică?
De ce sa alegi un electrician autorizat cand ai probleme cu instalatiile electrice?
Reparare gresie ciobită – Ce trebuie făcut și cum?

O problemă cu adevărat neplăcută care, din păcate, este prezentă în multe dintre locuințe în ziua de astăzi este prezenţa unor scurgeri de apă. Această problemă poate fi identificată prin umiditate ridicată în locuință, mucegai și pete negre pe tavan și pe pereți, miros greu, fisuri și pete umede pe terase etc. Toate acestea vorbesc despre o posibilă scurgere, care a apărut undeva în locuință. Așadar, dacă observați una dintre situațiile de mai sus, sau chiar toate, ar trebui să luați în considerare faptul că undeva în locuință curge o apă, care nu ar trebui să fie acolo. Nu vă lăsați păcălit de faptul că nu o vedeți, pentru că cele mai frecvente cazuri de scurgeri sunt ascunse de ochii noștri.

Care este cauza acestor scurgeri neplăcute? Scurgerile apar în principal ca urmare a unor conducte sparte undeva în locuință. Acestea se pot găsi nu numai în baie, ci peste tot în locuință, deoarece pot pleca dintr-un loc și se pot răspândi în multe alte locuri, astfel afectându-le. În general, țevile sunt plasate sub podea, tencuială și pereți, astfel încât este dificil să vedem ce se întâmplă de fapt cu acestea și dacă sunt în stare bună de funcționare. Ne dăm seama că ceva este neregulă numai atunci când există deja scurgeri vizibile, despre care am înțeles de la umiditatea și mucegaiul din casă.

Cum putem afla exact unde este scurgerea? Așa cum am spus, este imposibil ca acest lucru să se întâmple cu ochiul liber, deoarece apar scurgeri în interiorul pereților, podelelor și tavanelor. Noi putem doar să ghicim de unde provine problema respectivă, dar este posibil să ne înşelăm, deoarece scurgerea nu se află întotdeauna acolo unde sunt rezultatele. Apa poate să se scurgă pe distanţe lungi în apartament și chiar să ajungă la vecini. Deci, în loc să ne chinuim să ghicim de unde vine umiditatea, trebuie să apelăm la o echipă specializată în acest scop. Acești profesioniști sunt dotați cu echipamentul necesar pentru localizarea sursei reale a scurgerii, iar procesul este ușor și rapid.

Ce se întâmplă după ce scurgerea este localizată? Atunci când s-a găsit sursa exactă a scurgerilor de apă din locuință, rămâne doar partea cea mai ușoară, și adică să fie reparate conductele prin care este evacuată apa, iar problema poate fi rezolvată în totalitate. Apoi, treaba dvs. este doar să curățați casa de resturile de umiditate și mucegai, deoarece odată ce scurgerea este îndepărtată, nu veți mai avea astfel de probleme.

4.4/5 - (72 votes)